כיצד להיזהר ולהגן מפני הונאות אינטרנט
לייעוץ ראשוני חייגו: 054-4674434
הקידמה והטכנולוגיה החדשה הביאה עמה גם סכנות חדשות ואחת הנפוצות שבהם הוא הונאות אינטרנט. כמו כן, הונאות אינטרנט הן סוג של פעילות פלילית אונליין המתמקדת במניפולציה של מידע ופרסום שקרים ברשת. דבר שעשוי לגרום לנזק כלכלי, תדמיתי לאנשים פרטיים וחברות.
כדי להגן מפני הונאות אינטרנט, ישנן מספר דרכים וכלים שאפשר להשתמש בהם. להלן כמה רעיונות להגנה מפני הונאות אינטרנט:
- ראשית הימנע מפרסום מידע פרטי ברשת – מידע כזה עלול לשמש נגדך בפעילות הונאות מתוכמות ברשת כגון גניבת זהות.
- הישארו מעודכנים והסתכלו לעיתים קרובות על תנועות כספיות חשודות – הצגת תנועות כספיות בחשבונכם וצפייה במעקבי העסקאות יכולה לסייע בזיהוי הונאות מוקדם ולצמצם את הנזק.
- תמיד בדקו את מקור המידע שאתם מקבלים – בדיקת מקורות המידע לפני שמסתמכים עליו הוא חשוב למניעת התפשטות של שקרים והונאות אינטרנט.
- כשאתם גולשים באתרי אינטרנט, בדקו את פרוטוקול ה-SSL: בדקו אם האתר משתמש בפרוטוקול ה-SSL (Secure Sockets Layer) או בתקן החדש יותר, TLS (Transport Layer Security). כדי לבדוק זאת, בדקו אם כתובת האתר מתחילה ב-"https://" במקום ב-"http://". פרוטוקול ה-SSL מבטיח שהתקשורת בין הדפדפן והשרת מוצפנת ומאובטחת, ולכן אתרי האינטרנט המאובטחים עושים שימוש בו.
- בדקו את תעודת ה-SSL: בדקו אם האתר מציג תעודת SSL חוקית ובתוקף. תעודת SSL היא מסמך דיגיטלי שמאשר שהאתר הוא מאובטח וכי הוא משתמש בפרוטוקול ה-SSL להצפנת התקשורת. כדי לבדוק את זה, ניתן ללחוץ על סמל המנעול המופיע ליד כתובת האתר. תעודת ה-SSL צריכה לכלול את שם האתר, תאריך תפוגה וחתימה דיגיטלית של חברת המספקת את התעודה.
- זיהוי אתרי אינטרנט מתחזים, אחת מעבירות מחשב הנפוצות בארץ הן הקמת אתרי אינטרנט מזויפים, והם מוקמים בכדי להונות את המשתמשים שלהם על ידי הורדת מידע אישי או פיננסי, חשוב בדוק את כתובת האתר: חשוב לבדוק את כתובת האתר בדיוק ולוודא שהיא זהה לכתובת האמיתית של האתר. כמה אתרי פישינג משתמשים בכתובות דומות לכתובות של אתרים אמיתיים, אבל משתמשים באותיות או מילים קטנות שונות.
- זיהוי מיילים מזוייפים, בדוק את כתובת השולח: זה הכי חשוב. תמיד בדקו מי שולח את המייל והאם הוא נראה מוכר לכם. חשוב לזכור שכתובת האימייל המופיעה בשדה "שולח" עשויה להיות מזויפת או להתחפש לכתובת אימייל של מקור מוכר. כדי לזהות אם כתובת המייל מזויפת, יש לבדוק האם התחום האחריותי של השולח הוא תחום ידוע ומוכר.
- חפשו תגובות וביקורות – תמיד חפשו ביקורות ותגובות על מוצרים או שירותים שאתם מתכננים לקנות. ביקורות חיוביות או שליליות יכולות לעזור לכם להבין אם המוצר או השירות אמין או לא.
לסיכום חשוב לנהוג משנה זהירות בייחוד במקומות בהם נמצא הכסף שלנו או כשאנו משלמים על שירות או מוצר ברשת, תמיד תחשדו ותבדקו פעמיים לפני שאתם פותחים מייל לא ידוע או אתר שנראה לכם שונה מהמקור. בעוז סער חקירות וביטחון אנו מפעילים מחלקת סייבר לגילוי וחשיפת מתחזים ברשת, אז אם נפלתם קורבן, אנו מזמינים אתכם לדבר איתנו.
לייעוץ ראשוני חייגו: 054-4674434