חקירות קניין רוחני

לייעוץ ראשוני חייגו: 054-4674434

חושבים שמישהו לוקח לכם את הזכויות? מעוניינים לרדת לחקר האמת כדי לממש את הקניין הרוחני שלכם?
אנחנו כאן עבורכם!

מה זה קניין רוחני ואיך הוא נגזל?

על מנת לדעת אם "מישהו לקח לכם אותו", אתם צריכים לדעת במה מדובר. קניין רוחני עוסק לרוב בבעלות של משהו שאינו פיזי – למשל, טקסט, אפליקציה או רעיון. בגלל שלא מדובר באובייקט, החוק מגדיר שמדובר בדבר שיש עליו בעלות של אדם לכל דבר, נכס כמו כל הנכסים הפיזיים האחרים. איזה סוגי חקירות של קניין רוחני קיימים? פיתוחים טכנולוגים, סימני מסחר (מלוגו ועד מוסיקה), עיצוב וזכויות יוצרים כמובן.

נכסי הקניין הרוחני

על פי החוק הישראלי ישנה רשימה של נכסי קניין רוחני, אשר מוגנים במסגרת החוק. לכל נכס כזה יש תנאים שונים והיקף הגנה שונה, ואת הרשימה הארוכה הזו ניתן לחלק לשני סוגים עיקריים של נכסי קניין רוחני – נכסי הכוללים זכויות רשומות ונכסים הכוללים זכויות שאינן רשומות.

חקירות קניין רוחני

זכויות רשומות

הגנה על נכסי קניין רוחני אשר כוללים זכויות רשומות כוללת כמה סעיפים:

  • פטנטים – המצאות שונות אשר רשומות במשרד הפטנטים ומוגנת בזכויות הפטנט נגד העתקה או גניבה.
  • זכויות מטפחים – זכויות אשר מוענקות לאנשים ועסקים העוסקים בפיתוח של זני צמחים שונים, ומוגדרים בחוק זכויות מטפחי זני צמחים, התשל"ג – 1973.
  • עיצוב – עיצוב של מוצר, אריזה, דגם או כל דבר דומה אשר משולב בייצור תעשייתי. הגנה על זכויות היוצרים של מעצבים ובעלי העיצוב מאפשרת שמירה על צורה או עיצוב של מוצר מסויים על מנת להוביל ליצירת מגוון רחב של עיצובים או סגנונות שונים. תחת ההגנה הזו נכלל העיצוב בלבד, ולא הפיתוח או הטכנולוגיה.
  • סימני מסחר – סימנים מקצועיים אשר מאפשרים לזהות מותג או יצרן על פי הסימן בלבד. סימני מסחר נוצרים בכדי להקל על צרכנים לזהות מוצרים של יצרן מסויים גם מבלי לחפש את השם המלא שלו והמטרה של ההגנה על סימני המסחר היא למנוע הטעיה של הצרכנים – מכירה של מוצרים עם סימן מסחר דומה כך שהצרכנים מצפים למוצר שהם מכירים ובאיכות של היצרן המוכר, אך בפועל מקבלים מוצר של יצרן אחר לחלוטין מבלי לשים לב לכך כלל, עד לניסיון עם המוצר עצמו שאינו עומד באותה רמת איכות.
  • כינוי מקור – שימוש בכינוי מסויים אשר מתייחס למקור של מוצר מוכר. לדוגמא, השם "במבה" אמנם נקרא בישראל לכל סוג של חטיף דומה, מכל מותג, על ידי הצרכנים, אך בפועל, על המוצר עצמו יהיה אסור לשום חברה להשתמש בכנוי "במבה" מלבד לחברת אסם אשר יצרה אותה לראשונה. כך גם קולה, פלאפון או כינויים רבים דומים אחרים.

זכויות לא רשומות

  • זכויות יוצרים – זכויות יוצרים הן זכויות השייכות ליוצרים של מוצר מסויים, עיצוב, צילום תמונה, מוזיקה וכדומה. ההגנה על זכויות היוצרים נועדה בכדי להגן על היוצרים המקוריים ועל פי החוק במדינת ישראל אין חובה לרשום את הזכויות הללו, אלא ברגע שאדם מסויים יצר יצירה מקורית, הזכויות עליה שייכות לו באופן בלעדי.
  • זכויות אשר דומות לזכויות יוצרים אך שייכות לאלו אשר גורמים לפרסום יצירה או הבאה שלה אל הציבור. לדוגמא, כאשר שיר מפורסם, זכויות היוצרים לאו דווקא שייכות לכותב השיר אלא יכולות להיות שייכות לזמר ששר אותו, למלחין או אפילו לחברת ההפקות אשר הובילה את כל הליך ההפקה והפרסום שלה אותו השיר.
  • הגנה על סודות מסחריים אשר מאפשרים לחברה מסחרית להיות בלעדית על שיטת עבודה מסויימת או מוצר ספציפי אשר פרטיהם מוגנים בסודיות.

מה עושה במקרה שחושבים שמישהו גזל מכם את הקניין הרוחני?

חקירות קניין רוחני הוא בדיוק מה שצריך לעשות. בחקירה זו נבוא לידע האמת, ונביא בפניכם את מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם תובעים. האם לקחו או לא לקחו מכם את הקניין הרוחני. המשרד שלנו בעל ניסיון רב בכל הקשור לעבודת חקירות קניין רוחני. חשיבות הניסיון היא רבה: איך מחלצים את המידע הזה בלי שהצד הנחקר ידע ובטח שלא ינדב את המידע בעצמו. איך עושים זאת בשקט? בדיסקרטיות? איך מעבירים את המידע המלא לצד המבקש? בשביל זה אנחנו כאן! התקשרו היום!

מה לצפות ממשרד חקירות איכותי?

אנחנו מציעים לכם שלושה דברים עיקריים: ליווי משפטי, על מנת לוודא שגם אם נוצר מצב של גזל של קניין רוחני, תוכלו לגבות זאת בצורה משפטית. בנוסף, תיק מסודר עם כל הראיות על מנת שתוכלו להציגם בבית משפט. ודבר שלישי: עבודה חוקית, מסודרת ומתועדת.

למה דווקא אנחנו?

משרד החקירות שלנו, אשר מתמחה בסוגים שונים של בילוש ובין היתר חקירות קניין רוחני – קיים שנים רבות, בבעלות עוז סער. סער הוא בלש בעל ניסיון רב, ומעסיק אנשים עם עבר משטרתי וצבאי בתחומי המודיעין, אשר יש להם ידע טכנולוגי ומקצועי רב. רוב המחקרים שלנו הגיעו לבית המשפט כראייה חותכת, ואם אתם מעוניינים לבדוק ד